luni, 28 mai 2012

Cum sa ne zugravim singuri camera preferata

Nu cred ca,doar o singura data ,nu v-ati gandit sa va zugraviti singuri camera preferata,asa cum va doriti.
Sau poate situatia financiara nu va permite sa angajati un profesionist care sa va transpuna in realitate ideile dumneavoastra.De aceea vom incerca sa va descriem si sa va oferim cateva sfaturi despre vopsele, cum sa le utilizezi, pregatirea de lucru a suprafetelor pe care le vei zugravi, dar si despre ustensilele de care vei avea nevoie.

Zugravirea presupune doua etape - pregatirea peretilor si aplicarea de vopsea lavabila.
 
In cazul in care peretele a fost zugravit cu huma, aceasta se va indeparta prin spalare cu apa calda, cu pensula sau cu bidineaua, iar ulterior, prin razuire cu un spaclu. Dupa ce suprafata se usuca, se aplica o amorsa pentru a pregati peretele pentru gletul ce va nivela peretii, iar cand acesta se usuca, se netezeste cu smirghel.
 
Daca peretele a fost zugravit cu var si nu e bine nivelat, se poate slefui cu hartie de slefuit sau se incarca cu glet pana devine drept.
 
Daca pe suprafata de zugravit a fost aplicata tot vopsea lavabila, este necesara spalarea acesteia cu apa calda si cu detergent. Dupa uscare, se slefuieste cu hartie de slefuit. Urmeaza apoi operatiunea de aplicare a unui strat subtire de glet de finisaj care sa netezeasca suprafata apoi va urma o vopsire propriu-zisa, care consta in aplicarea a cel putin doua straturi de vopsea lavabila.
 
Daca doriti sa vopsiti intr-o anumita culoare, trebuie sa introduceti in vopseaua lavabila alba flacoane de colorant, al caror numar difera in functie de intensitatea pe care doriti sa o obtineti.
 
Se aplica doua straturi de vopsea.
 
Forma camerei dicteaza culoare vopselei lavabile.
 
Camera ingusta si inalta - se stie ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete, in nuante complementare sau in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis la cel mai inchis, de la stanga la dreapta peretelui.
 
Camera joasa - vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala. Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii in culori mai inchise.
 
Camera spatioasa - nuantele calde (galben, orange) reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.
 
Sper ca v-am fost de ajutor.Daca totusi situatia va depaseste,apelati la noi!
Va vom ajuta cu cea mai mare placere sa va decorati camera asa cum doriti.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu